Annons

Annons

Yoghurtmousse med citron

Len och sötsyrlig mousse på yoghurt passar perfekt som fräsch dessert.

Recept: Marie Melchior. Foto: Line Falck

Recept: Marie Melchior. Foto: Line Falck

Yoghurtmousse med citron

G

6–8 portioner
Tid: 20 minuter

2 citroner, skal och saft
1 dl strösocker
2 ägg
125 g smör L
3 dl naturell yoghurt L
2 dl vispgrädde L
biscotti till servering G L

Annons

Gör så här
1. Skölj citronerna. Riv och pressa dem och vispa ihop skalet med citron­saft, socker och ägg.
2. Smält smöret i en gryta och tillsätt citronblandningen. Låt det sjuda 3–4 minuter, rör hela tiden. Ta bort från värmen och låt svalna helt.
3. Häll yoghurten i en skål och vispa i citronblandningen till en jämn smet. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i citronyoghurten. Fördela i glas och låt svalna. Servera kall med biscotti till.

Fler fräscha desserter

Enklaste och fräschaste apelsinsalladen

Citronsorbet

Mauds lingonmousse med mandelbiskvier

Pavlova med passionsfruktscurd

 

Läs också

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar