Annons

Annons

Wallenbergare på kyckling

Wallenbergare görs enligt originalreceptet på kalvfärs, men den här varianten på kyckling blir minst lika goda. Se bara till att biffarna är genomstekta.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Wallenbergare med kyckling

4 portioner

350 g kycklingfärs
3/4 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 1/4 dl mellangrädde L
2 äggulor
smör till stekning L

Tillbehör
potatismos
gröna ärter
lingonsylt

Annons

Gör så här
1. Börja med att se till att alla ingredienser är riktigt kalla.
2. Blanda färs, salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget. Arbeta in äggulorna en i taget.
3. Forma till 8 små eller 4 stora biffar med vattensköljda händer och lägg dem på vattensköljd bräda.
4. Stek dem i smör på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Kontrollera att de är genomstekta. Servera med potatismos, gröna ärter och lingonsylt.

Laga mer  med kyckling:
Fetaostfyllda kycklinglår
Marockansk kyckling
Kycklingspett med primörer

(29)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar