Annons

Annons

Vegolasagne där ingenting saknas

Härligt generös lasagne där ostsåsen får lite extra syra från getost.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Foto: David Back

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: David Back

Vegetarisk lasagne

4 portioner
Tid: 1 timme 15 minuter

2 portabello eller karljohanssvamp
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
100 g färsk bladspenat
salt och nymald svartpeppar
4 lasagneplattor
4 dl tomatsås, här hittar du ett bra recept
1 dl rostade valnötter

Annons

Ostsås
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
3 dl mjölk
100 g getost
2 dl riven parmesanost

Garnering
färsk basilika

Gör så här
1. Skiva svampen tunt och fräs den i olivolja tills den är mjuk och fått lite färg. Tillsätt hackad vitlök och spenat och låt spenaten mjukna. Salta och peppra.
2. Ostsås: Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och pudra på mjölet. Rör om och häll på grädde och mjölk. Koka upp under omrörning. Blanda ner ostarna och låt dem smälta. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Varva lasagneplattor, tomatsås, grovhackade valnötter, svampblandning och ostsås i en liten ugnsform. Börja och avsluta med ostsås.
5. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Ta ut formen och låt lasagnen svalna lite före servering. Garnera med basilika.

Unikt erbjudande till Matmagasinets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Matmagasinet! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Prova också de här goda pastarätterna!

Krämig pasta med sparris på en kvart

Underbar pasta med squash, svamp och parmesan

Extra grön spaghetti bolognese

(20)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar