Annons

Annons

Vegetarisk medelhavspytt med halloumi

Du kan laga pytt på nästan vad som helst! Här är en vegetarisk variant med läckra smaker och massor av grönsaker. Det finns massor av gryn att välja mellan – prova gärna quinoa, kamutvete eller bulgur.

Av: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Medelhavspytt med halloumi

G L
4 portioner
Tid: 20 minuter

4 portioner kokta gryn, t ex couscous
300 g halloumi L
1–2 msk olivolja
1 msk rostade solrosfrön
½ dl russin
12 mandlar, saltrostade
8 rostade cashewnötter, grovhackade
2 msk flytande honung

Annons

Grönsaker
1 aubergine
1 squash
2 paprikor
2–3 msk olivolja
salt och peppar

Garnering
några svarta oliver
1 rödlök, skivad
färska örter

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tillbehör
bröd, t ex focaccia G L
2 dl grekisk yoghurt, 6 % L
lite paprikapulver

Gör så här
1. Tärna aubergine, squash och paprika. Fräs det i olja i en gryta under lock cirka 5 minuter. Rör om 2–3 gånger under tiden. Salta och peppra.
2. Tärna halloumin och stek den i olja cirka 3 minuter. Blanda i gryn, solrosfrön, russin, mandlar och cashew-nötter. Ringla över honungen.
3. Vänd ner grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Garnera med oliver, lökringar och örter.
4. Servera med focaccia eller annat gott bröd, och yoghurt pudrad med lite paprikapulver.

 

Fler goda pyttrecept:

Kantarellpytt med gratinerad fläskfilé

Kasslerpytt med fruktig salsa

Klassisk korvpytt med syrlig sallad

Gräddig pyttentré med vaktelägg

Pastapytt med persiljeströssel

 

Läs också

(29)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar