Annons

Annons

Västerbottensostpaj med stekt lök och vilda örter

Visste du att sommarblommor med fördel anbringas på Västerbottensostpajen? Testa det här receptet!

vasterbottenpaj

Recept: Filip Fastén Foto: Fabian Björnstjärna

Västerbottensostpaj med stekt lök

Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning
4 dl riven västerbottensost
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 dl stekt lök
1 krm muskotnöt
1/2 tsk salt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°c.
2. Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten till en deg. Kavla ut tunt och lägg i en pajform med löstagbar botten. Ställ i kylen i 30 minuter. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Låt svalna.
3. Lägg löken i botten på pajen. Blanda ihop resterande ingredienser och häll ner i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Toppa med vilda örter.

Vilda örter
Ängssyra, harsyra och spansk körvel.

Fynda från oss: Klassisk Höganäs-skål – perfekt till kräftskivan!

Den vackra skålen i stengods rymmer 2,5 liter och håller maten varm riktigt länge. Tål både maskindisk och mikrovågsugn!

Bara 3 dagars leveranstid! Läs mer och beställ direkt!


(22)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar