Världens godaste gubbröra – enkelt recept

Gör världens snabbaste och enklaste gubbröra i påsk! Här är receptet du inte klarar dig utan!

Annons från Matmagasinet shop

Recept på världens godaste gubbröra.

Servera gubbröran i äggskal för extra effekt.

Hade du tänkt ha gubbröra på påskbordet i år? Vi har metoden för att göra världens snabbaste – och godaste – gubbröra.

Världens godaste gubbröra – recept

Klassisk gubbröra består av ansjovis, dill, gräslök och rödlök blandat med ägg! Här har vi smaksatt med chili för att ge rätten mer sting. Servera gärna i ett äggskal eller ett litet glas. Även gott att servera på en bit grovt bröd.

Enkel gubbröra recept

4 – 6 portioner

Kall gubbröra – Ingredienser

4 hårdkokta ägg
1 ask ansjovis, 125 g
10 g färsk dill
10 g färsk gräslök
½ rödlök
2 msk crème fraiche
salt
peppar

Garnering

ev finhackad rödlök
ev finhackad gräslök
2 cm färsk chili eller efter smak

Världens godaste gubbröra – så här gör du

1. Skala äggen och hacka dem sedan fint.

2. Finhacka ansjovis, dill, gräslök och rödlök och blanda sedan med ägget. Rör ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

Tips! Hacka supersnabbt

I vår shop finns en supersmart multihackare som gör att du kan hacka grönsaker och örter på nolltid! Med multihackaren slipper du att något går till spillo eller att ögonen tåras av lökhackningen.

Denna hackare funkar lika bra till lök som till örter och ägg.

3. Garnera gärna gubbröran med finhackad rödlök, finhackad gräslök och lite färsk chili.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Receptet publicerades ursprungligen på Allers.se

Läs också: Så fixar du snyggaste påskdukningen – genom att byta ut en enda detalj

(1)



Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.




Köp boken Härlig sommarmat



Matmagasinet gillar

Laddar