Annons

Annons

Vackra tomatbröd till buffén

Tomatbröden är inte bara goda, de är även snygga att se på! Veva in dem i en handduk och servera dem på buffébordet.

Foto: Ulrika Pousette

Vridna tomatbaguetter

L
10 stycken

50 g jäst
7 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk salt
3 dl krossade tomater
50 g tomatpuré
1 dl olivolja
1,5 kg vetemjöl special

Till pensling
1 dl olivolja
1 dl krossade tomater
2 tsk flingsalt

Annons

Gör så här
1. Smula ner jästen i en degblandare. Värm vattnet fingervarmt, 37°, och lös upp jästen med det.
2. Tillsätt socker, salt, krossade tomater, tomatpuré och olivolja. Avsluta med vete­mjölet, lite i taget, och kör degen i blandaren minst 5 minuter. Den ska vara smidig och släppa från kanten på bunken. Jäs cirka 40 minuter under bakduk.
3. Kavla ut degen i en stor jämntjock fyrkant. Dela degen i 8–10 långa remsor och tvinna dem. Jäs cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 200°.
4. Blanda olivolja och krossade tomater och pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt. Grädda bröden mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Du har väl inte missat?

9 tips för att sätta guldkant på buffén

Lammkotletter med getost – favorit på buffén

Maud Onnermarks lättlagade buffé för många

Smarrig guacamole

(54)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar