Annons

Annons

Ugnsrostade grönsaker med vinägerdressing

Det blir väldigt gott när man häller en vinägerbaserad dressing över ugnsbakad potatis och grönsaker. Prova du också!

Recept: Stefan och Tova Nordmark Foto: Annika Broman

Recept: Stefan och Tova Nordmark
Foto: Annika Broman

Ugnsrostade grönsaker med vinägerdressing

G L

6 portioner
Tid: 1 timme

1 kg färskpotatis
2 paprikor
1 blomkålshuvud
1 burk svarta oliver med kärna

Marinad
1 dl olivolja
½ dl rödvinsvinäger
1 tsk honung
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisarna och dela dem en gång om de är stora.
2. Lägg potatisarna i en långpanna med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen cirka 40 minuter.
3. Dela paprikorna och blomkåls­huvudet i bitar.
4. Tillsätt paprika, blomkål och oliver när det återstår 15 minuter av potatisens stektid.
5. Blanda olivolja, rödvinsvinäger, honung, salt och peppar till en marinad. Häll marinaden över de varma grönsakerna. Servera grönsakerna varma eller ljumma.

Mer smarrigt till grillmiddagen

Goda tillbehör

Gilla Matmagasinet på Facebook

Saftiga grillade fläskkotletter med coleslaw

Tre av våra bästa marinader

Grillade nektariner med passionsfrukt

 

Läs också

(15)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar