Annons

Annons

Toppa matjessillsalladen med brynt smör!

En ljummen sillsallad passar lika bra på påskbuffén som till vickning. Om du serverar den till vickning kan vi varmt rekommendera en god knäckebrödsmacka med lagrad ost till!

Recept: Elisabeth Johansson Av: Susanna Blåvarg

Recept: Elisabeth Johansson
Av: Susanna Blåvarg

Matjessillsallad med brynt smör

GL
4 portioner
Tid: 30 minuter

400 g nykokt potatis, gärna färskpotatis
400 g matjessill
50 g rucola eller blandad
sallad av skott
4 kokta ägg
6 rädisor
3 msk hackad rödlök
2 dl gräddfil L
2 msk hackad gräslök
50 g smör L

Annons

Garnering
gräslök

Gör så här
1. Skär potatisen i bitar och skär matjessillen i 1½ cm breda skivor. Lägg salladen på ett stort fat, lägg på potatisen och sillen. Skär äggen i klyftor och lägg på. Skiva rädisorna och strö över salladen. Strö över rödlöken.
2. Blanda gräddfilen med gräslöken och servera till.
3. Smält smöret i en stekpanna tills det börjar bli ljusbrunt. Häll smöret över matjessillsalladen i sista stund, gärna när fatet står på bordet, så att smöret inte hinner stelna. Garnera med gräslök.

Så här bryner du smör:

Smält smöret på medelvärme och rör sakta. Smöret är brynt när färgen övergår från gult till ljusbrunt och det sprider sig underbara nötaktiga dofter. Se bara upp så att det inte bränns vid!

Laga också:

Snabbaste senapssillen till påskbuffén

Purjogravad lax med picklad rödlök och vitlökssås

Så gör du hemgjord ketchup – och den är sockerfri!

 

(121)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar