Annons

Annons

Tomatmarmelad

Gör din egen tomatmarmelad – lyxa till ostbrickan eller smörgåsen.

Av: Jan- Erik Hagbohm Foto: Tine Guth- Linse

Av: Jan- Erik Hagbohm
Foto: Tine Guth- Linse

Tomatmarmelad

GL

4 portioner

Tid: 60 minuter

250g tomater
150 g socker
1/2 vaniljstång
rivet skal av 1/2 citron

Gör så här
1. Dela tomaterna på mitten och skär bort fästet. Skär tomaterna i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Dela vaniljstången på längden och lägg i den tillsammans med citronskalet.

Annons

2. Koka ihop till en simmig konsistens på svag värme cirka 30 minuter. Rör om då och då.

3. Låt marmeladen svalna och häll upp i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.

Fler recept med säsongens goda tomater:
Svalkande tomatsoppa med basilika-crostini
Vacker tomatsallad
Smördegsflarn med färska tomater

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar