Annons

Annons

Tomat- och ansjovisbakad torsk

Alla smaker i en form blir alltid bra! Välj riktigt mogna svenska sensommartomater för bästa smak.

Foto: Annika Broman

Foto: Annika Broman

Tomat- och ansjovis­bakad torsk

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

600 g färskpotatis, vältvättad
600 g torsk eller kolja, benfri
salt och nymald vitpeppar
4–5 tomater
1 msk fint skuren dill
6 små ansjovisfiléer
3 msk olivolja
200 g brytbönor eller broccoli

Annons

Gör så här
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Sätt ugnen på 125°.
3. Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsform med lite salt och nymald vitpeppar i botten. Skär tomaterna i bitar och blanda med dill och ansjovis i bitar. Lägg dem sedan runt fisken. Krydda ytterligare med salt och lite nymald vitpeppar.  Ringla över olja. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen 15–20 minuter. Bäst är att kolla med en termometer. Vid 45–50° är fisken perfekt.
4. Koka bönor eller broccoli i saltat vatten, de ska spänsten kvar. Servera fisken med bönor och nykokt potatis.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar