Annons

Annons

Tjusig glasstårta i två lager med jordgubbar och vanilj

Tjusig glasstårta i två lager – kan det bli bättre? Tårtan kräver dessutom väldigt liten arbetsinsats, det är bara själva frysningen som tar tid. Ät och njut en varm sommardag!

Recept: Sofia Henriksson Foto: Carin Pålsson

Recept: Sofia Henriksson
Foto: Carin Pålsson

Glasstårta med jordgubbar och vanilj

G

10–12 bitar
Tid: 30 minuter + 8 timmar i frysen

Jordgubbsglass
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
1 msk citronsaft

Vaniljglass
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljpulver

Annons

Garnering
färska jordgubbar
ev några fläderklasar

Gör så här
1. Klä en form, cirka 23 centimeter med bakplåtspapper.
2. Jordgubbsglass: Snoppa jordgubbarna och hacka dem. Lägg dem i en kastrull, häll över citronsaften och koka upp. Mixa sedan till en slät puré och sila igenom en finmaskig sil. Låt svalna.
3. Vispa grädden lätt och blanda den med den kondenserade mjölken. Tillsätt jordgubbspurén och häll upp i den i den pappersklädda formen. Ställ in i frysen och frys minst 4 timmar.
4. Vaniljglass: Vispa grädden lätt. Blanda ner den kondenserade mjölken och tillsätt vaniljpulvret. Häll blandningen över den helt frysta jordgubbsglassen, ställ tillbaka i frysen och låt frysa ytterligare minst 4 timmar.
5. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 15 minuter innan den ska serveras. Dra loss bakplåtspapperet och lägg tårtan på ett fint fat. Dekorera med lite jordgubbar och eventuellt några små fläderklasar.

Tips! Byt ut jordgubbarna mot andra bär, till exempel röda eller svarta vinbär, blåbär, björnbär eller hallon.

Gott att dricka till

Syrénsaft

Lemonad med citron

Läskande lingondricka

Sommarbubbel

 

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar