Annons

Annons

Timjankyckling med spenat- och jordgubbssallad

Förutom mozzarella är det gott med fetaost i salladen. Den bryter av fint mot de söta jordgubbarna.

Timjankyckling med spenat och jordgubbssallad.

Timjankyckling med spenat och jordgubbssallad. Bild: Betina Hastoft

Timjankyckling med spenat- och jordgubbssallad

GL

4 portioner
Tid: 55 minuter

500 g färskpotatis
4 kycklingbröstfiléer, ca 600 g
4 msk olivolja
½ kruka timjan
salt och nymald svartpeppar

Spenat- och jordgubbssallad

Annons

250 g jordgubbar
2 bollar mozzarella à 125 g L
1 påse babyspenat, ca 70 g
2 msk balsamvinäger
knappt 1 dl olivolja
salt och nymald svartpeppar
1 handfull färska basilikablad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.

Skubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem i en ugnsform och lägg kycklingbröstfiléerna ovanpå. Ringla över olivoljan. Grovhacka timjan och strö över. Avsluta med salt och peppar och stek mitt i ugnen 30 minuter.
2. Spenat- och jordgubbssallad: Rensa jordgubbarna och skiva dem. Dra isär mozzarellan i mindre bitar. Vänd ihop spenat, jordgubbar och mozzarella i en skål. Häll på balsamvinäger och olivolja, salta och peppra och strö över basilikablad. Vänd försiktigt om salladen.
3. Servera kyckling och potatis direkt från fatet med salladen vid sidan om.

Recept: Marie Melchior

Missa inte: Marockansk kyckling med kanel och saffran

(29)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar