Annons

Annons

Tillbehör till nudelsoppa

Förbered tillbehören medan buljongen sjuder! Här är ett förslag på tillbehör som passar att servera till. Välj era egna favoriter.

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Topping och tillbehör till nudelsoppa

G
4 portioner
Tid: 30 minuter

250 g nudlar av valfritt slag, t ex glas-, ägg- eller risnudlar eller 125 g av två olika sorter G
200 g kyckling, lårfilé eller bröstfilé – eventuellt marinerad, se receptet på kycklingmarinaden här
200 g rimmat eller färskt sidfläsk
1 knippe rädisor
4–5 centimeter vit rättika
100 g spenat eller babyspenat
3 dl valfri svamp i skivor
2 finhackade salladslökar
2 msk finhackad vitlök
½ dl finhackad ingefära

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Så här kokar du enkelt egen kycklingbuljong
Gör så här
1. Koka nudlarna enligt instruktioner på paketen. Skölj nudlarna kalla och låt dem ligga lite fuktiga i en skål.
2. Skär kycklingen i strimlor. Plasta och ställ i kylen. Stek dem före serveringen. Skiva fläsket mycket tunt. Lägg upp, plasta och ställ i kylen.
3. Skiva rädisorna tunt. Skala rättikan och strimla tunna stavar. Skölj spenatbladen om det behövs. Skär svampen i skivor.
4. Finhacka salladslök, vitlök och inge­fära.

Laga mer asiatiskt!

Spännande asiatisk fiskrätt med mangold och örter

Gör egna fiskkakor med räkor och en asiatisk sallad

Höns- och nudelsoppa med inspiration från Asien

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar