Annons

Annons

Till fördrinken – snittar med gravad lax och ricottaröra

Jättegoda snittar med koriander, mynta, mango chutney och gravad lax. Om du inte gillar koriander, använd persilja i stället.

Recept: Stefan och Tova Nordmark Foto: Annika Boman

Recept: Stefan och Tova Nordmark
Foto: Annika Boman

Snittar med gravad lax och ricottaröra

G

20 stycken
Tid: 15 minuter

Ricottaröra
200 g ricotta
½ dl finhackad koriander
½ dl finhackad mynta
salt och peppar
2 msk mango chutney
2 skivor mjukt tunnbröd G
200 g gravad och skivad lax

Annons

Gör så här
1. Blanda ricotta, koriander, mynta, salt och peppar till en röra. Tillsätt mango chutneyn och rör om.
2. Bred ricottaröran på tunnbröden. Täck med laxskivor och rulla ihop från långsidan. Plasta in tunnbrödsrullarna i plastfolie och lägg dem kallt tills det är dags att servera.
3. Skär rullarna i snittar och lägg dem på ett uppläggningsfat.

Fler goda tilltugg

Baconlindade dadlar

Rökt kött med ärtpuré och rågchips

Smördegsflan med tomater

Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

 

(216)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar