Annons

Annons

Teriyaki- och ingefärslax

Den är lika god varm som kall och får god asiatisk touch. 

teriyaki- och ingefärslax

Teriyaki- och ingefärslax

GL

4–6 portioner
Tid: 30 minuter

800 g färsk lax, gärna mittbiten
ca 10 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 dl teriyakisås G
½ dl sesamfrön

Sommarsallad
1 knippe rädisor, ca 15 stycken
1 gurka
¾ dl olivolja
salt och nymald svartpeppar
ev färska örter, t ex persilja, gräslök och dill

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Putsa laxen och lägg den i en ugnsform.
2. Skala ingefära och vitlök och riv fint. Blanda ihop det med teri- yakisås och sesamfrön. Pensla laxen med såsen.
3. Stek laxen mitt i ugnen 10 minuter. Stäng av ugnen och låt laxen stå kvar i ugnen ytterligare 15 minuter.
4. Sommarsallad: Ansa och skiva rädisorna. Skala gurkan och skiva den tunt på längden. Rör ihop det med olivolja. Salta och peppra. Vänd ner örterna i salladen.
5. Servera laxen varm eller kall med sommarsalladen.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons

Missa inte: Asiatisk lax i ugn med citron och broccoli

(38)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar