Annons

Annons

Succétårta med jordgubbar och kolakräm

Den här har en mandelbotten som en lite grövre mazarin – mycket saftig och god! Mandeln i bottnen kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.

Foto: Anette Nilsson

Mandeltårta med kolakräm och jordgubbar

G

1 tårta, 8 bitar
Tid: 40 minuter

Botten
smör eller olja till formen
200 g sötmandel
1½ dl strösocker
3 ägg
Fyllning
1½ dl karamelliserad kondenserad mjölk, t ex Törsleffs
3 dl vispgrädde L
1 citron, finrivet skal
1 liter färska jordgubbar
25 g mörk choklad

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett runt bakplåtspapper och täck bottnen på en rund form, cirka 21 cm i diameter, med löstagbar kant. Smörj cirka 2 cm upp på kanten med lite smör eller olja.

Gilla Matmagasinet på Facebook

2. Botten: Finhacka mandeln i en matberedare. Strö lite av mandeln på den smorda kanten. Tillsätt socker och ägg i matberedaren och kör ytterligare en kort stund tills allt blandats väl.

3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt tårtbottnen kallna i formen.

4. Lossa bakplåtspapperet och lägg upp tårtbottnen på ett serveringsfat. Bred över den karamelliserade mjölken (kolakrämen).

5. Fyllning: Vispa grädden och smaksätt med citronskal. Bred eller spritsa ut grädden på tårtan.

6. Garnera tårtan med färska jordgubbar och hyvla över lite mörk choklad.

Annat gott att baka till sommarfesten:

Glad midsommar-tårta

Minipavlova med citron- och myntasorbet

Fyra makalöst goda recept med rabarber

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar