Annons

Annons

Dubbel succé för Matmagasinets italienska afton

Matmagasinets italienska afton i Malmö blev en stor succé. Runt 160 personer fick njuta av två härliga kvällar i matens och vinets tecken.

Maud Onnermark och Riccardo Mondolfi. Bild: Christina Uhlin

Matmagasinet chefredaktör Maud Onnermark älskar Italien. Under måndags- och tisdagskvällen bjöd hon in till italiensk afton i Malmö.

– Flera gånger per år är jag i Italien. Nu har jag inte varit i sommar så nu längtar jag jättemycket. Jag har nästa resa inplanerad i alla fall, säger hon.

Mauds enkla pastarullar

Det är maten och enkelheten som lockar och att italienarna är bra på att ta vara på säsongerna.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

– Det är ju så gott och så enkelt. Tänk att ordna en fest och allt du behöver göra är att skiva upp eller bara lägga upp det färdigskivade på fat. Grönsakerna är också bara från en burk, säger hon.

Bild: Christina Uhlin

Maud, som nyligen börjat blogga på Matmagasinet, delar också med sig av en bit Italien även där.

– Som av en händelse har jag lagt upp ett recept på pastarullar. Det är en jätteenkel rätt och en riktig favorit i min familj. Till och med om man har små barn kan de vara med och göra dem, säger Maud.

”Mat och vin är en del av livet”

Förutom Maud Onnermark fick deltagarna även stifta bekantskap med vinimportören Riccardo Mondolfi – ursprungligen från Bologna – från företaget Matric.

– Mat och vin är en del av livet och Italien har en väldigt stor variation. Det kan alltid erbjuda något nytt varje gång, säger han.

Bild: Christina Uhlin

Under kvällarna fick gästerna prova flera olika sorters vin under ledning av Riccardo Mondolfi.

– När man provsmakar vin ska man ta en ordentlig klunk, instruerar han.

Här kan du se ännu mer från den italienska aftonen:

Artikeln publicerades först på Allers.

 

(82)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar