Annons

Annons

Stekt torsk med rågbrödskrutonger

Knapriga rågbrödskrutonger och bacon skapar en god och kryddig brytning till den lena fisken. Salta gärna fisken lite i förväg innan du panerar den, så blir den lite fastare när du ska steka.

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Stekt torsk med rågbrödskrutonger

L

6 portioner
Tid: 20 minuter

1 kg torskfilé eller kolja
2 tsk salt
nymald vitpeppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl grovt rågmjöl
25 g smör L
4 msk rapsolja

Annons

Rågbröds- och baconkrutonger
4 skivor danskt rågbröd L
150 g bacon

Tillbehör och garnering
citronklyftor
klippt gräslök och persilja

Gör så här
1. Skär fisken i bitar om cirka 10 cm och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra fisken runt om. Vänd dem i mjöl och  därefter i uppvispat ägg och sedan i grovt rågmjöl.
2. Rågbrödskrutonger: Skär rågbröd och bacon i tärningar. Stek bacon i en varm stekpanna och lägg dem på ett hushållspapper för att suga upp överflödigt fett. Stek därefter brödtärningarna och lägg även dem på ett papper.
3. Smält smör och olja i en stekpanna och stek fisken 2–3 minuter på varje sida. Servera med rågbröds- och baconkrutonger. Garnera med gräslök och bladpersilja.

 

Laga goda tillbehör och hela menyn:

Bjud på läckra snittar med rökt kött

Matig gratäng med potatis och rotselleri

Honungsglaserade rödbetor

Krämig senapssås

Äppelkaka i glas

 

 

 

 

Läs också

(13)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar