Annons

Annons

Sparrissymfoni med örtmajonnäs

En imponerande servering med sparris tillagad på fyra olika vis: grillad, kokt, bakad och rå. Men du kan självklart välja endast ett av tillagningssätten.

sparrismajjo

Sparrissymfoni med örtmajonnäs

G L
6 portioner
Tid: 30 minuter

48 sparrisar
lite olivolja

Örtmajonnäs
1 litet knippe basilika
1 litet knippe fransk dragon
1 dl god majonnäs L
ca 1 msk vinäger

Annons

Till servering
50 g sötmandel
50 g hyvlad parmesan
2 stjälkar slätbladig persilja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta delen av stjälken. Hyvla långa spån av 12 råa sparrisar. Koka 12 sparrisar cirka 5 minuter. Pensla resterande sparrisar med olivolja. Lägg 12 sparrisar i en ugnsform och baka dem 8–10 minuter, grilla resten av sparrisarna 2–3 minuter på varje sida.
3. Örtmajonnäs: Hacka basilika- och dragonblad i en minihacker eller liten matberedare. Tillsätt majonnäsen och smaka av med vinäger.
4. Rosta mandlarna i en medelvarm torr panna tills de får lite färg. Låt svalna och hacka dem grovt.
5. Lägg upp den råa sparrisen med de tillagade sparrisarna på ett fat. Strö på mandlar, parmesan och strö på blad av persilja. Servera med majonnäsen.

Du kanske också gillar:

Grillad sparris med rökt lax

Sparris med knaprig bacon

Sparris med kräm av löjrom

Ugnsbakad färsk lök med örtsmör

 

Läs också

(29)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar