Annons

Annons

Sparrispotatis med valnötspesto

Läckert potatistillbehör till vilken köttbit som helst.

Recept: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

Sparrispotatis med valnötspesto

G L

6 portioner
Tid: 25 minuter

1 1/2 kg små sparrispotatisar eller andra små fasta potatisar

Valnötspesto
1 bunt bredbladig persilja
200 g valnötskärnor
1 vitlöksklyfta
½ dl äppelcidervinäger
ca 2 dl olivolja
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här

1. Koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem.
2. Valnötspesto: Skölj persiljan och plocka bladen, ta bort de grova stjälkarna. Hacka persiljan grovt. Rosta valnötterna i en torr panna på medel­värme i 3–4 minuter tills de börjar dofta. Blanda persilja, valnötter, vitlök, vinäger och olja till en grov pesto i en matberedare eller mixer. Tillsätt ev lite mer olja om den verkar för torr.
3. Blanda peston med potatisen. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

En god köttbit till potatisen: 

Italienska biffar till middag

 Lammspett med gremolata

Helstekt ryggbiff 

 

(74)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar