Annons

Annons

Sötsur tomatsill

Den här sillen går utmärkt att äta direkt, men smakar godast och mest efter 1–2 dygn i kylen.

Sötsur tomatsill, på bordet ihop med Brantevikssill och örtig yoghurtsill med lime.

Sötsur tomatsill, på bordet ihop med Brantevikssill och örtig yoghurtsill med lime.

Sötsur tomatsill

GL

4 portioner
tid: 20 minuter + tid i kylen

1 ask 5-minuterssill, 420 g

Tomatkompott
250 g små röda tomater
½ dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 dl syltsocker
12 kryddpepparkorn
3 torkade lagerblad

Gör så här
1. Låt först sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
2. Tomatkompott: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka ihop till en marmeladliknande konsistens, 10–15 minuter. Rör gärna runt under tiden så att tomaterna går sönder och alla smaker kommer ut.
3. Låt kompotten svalna och blanda sedan ner sillen. Lägg allt i en rengjord burk och låt gärna stå i kylen i 1–2 dagar före servering.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Sandras snabba Brantevikssill

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar