Annons

Annons

Somriga lammspett med gremolata och getosttoast

Våga experimentera med olika örter i gremolatan nu när det är högsäsong!

Foto: Betina Hastoft

Lammspett med gremolata och getosttoast

G
4 portioner

Tid: 30 minuter

12 träspett
2–4 nektariner
olivolja till pensling
500 g lammkött, t ex bog, skuret i avlånga bitar

Gremolata
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad mynta
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
finrivet skal av 1 citron, helst ekologisk

Annons

Sallad
100 g blandad sallad
1 litet huvud romansallad

Dressing
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
salt och nymald svartpeppar
färsk timjan

Getosttoast
8 skivor baguette, cirka 2 cm tjocka G
olivolja
125 g getost på rulle

Gör så här
1.Lägg träspetten i blöt minst 30 minuter före grillning.

2.Gremolata: Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ åt sidan.

3.Sallad: Skölj salladen och låt den torka. Riv romansalladen i bitar. Blanda dressingen. Blanda salladen med dressingen. Lägg upp den på fat.

4.Skär nektarinerna i klyftor och pensla dem med lite olivolja.

5.Trä upp köttbitarna på spetten. Pensla med olja och grilla dem cirka 3 minuter på varje sida. Grilla nektarinerna 1 minut på varje sida.

6.Getosttoast: Pensla baguetteskivorna med olja och grilla dem på båda sidor tills de är lite spröda. Lägg en skiva getost på varje skiva och låt dem ligga på grillen tills osten smält något.

7.Lägg toasten på salladen tillsammans med nektarinerna. Toppa spetten med lite gremolata och servera.

Goda tillbehör till den här rätten:

Krämig potatisgratäng

Potatissallad med sting

Potatissallad med halloumi och chilisalsa

Tomatsallad med mozzarella

 

(19)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar