Annons

Annons

Somrig tiramisù med rabarber och hallon

En ljuvligt god sommardessert, där du kan byta ut hallonen mot jordgubbar om du vill!

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

Tiramisù med rabarber och hallon

4 portioner
Tid: 25 minuter + 15 minuter i ugnen

12 savoiardikex

Hallonkräm
125 g mascarpone
1 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 g hallon

Rabarberkompott
300 g rabarber
1 dl ekologiskt rörsocker

Annons

Till servering
färsk mynta
ev ätliga blommor

Gör så här
1. Rabarberkompott: Sätt ugnen på 125°. Ansa rabarbern och skär den i 3 cm långa bitar. Lägg bitarna på ett ugnsfat och häll över sockret. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är mjuka. Låt kallna.
2. Hallonkräm: Vispa mascarpone, vispgrädde och florsocker med elvisp till en tjock kräm. Blanda ner ¾ av hallonen, spara resten till garnering.
3. Ta fram fyra portionsskålar eller glas och smula 1 kex grovt i varje skål. Lägg en stor matsked rabarberkompott med saft ovanpå och täck sedan med ett lager hallonkräm. Lägg ett nytt lager av grovkrossade kex, toppa igen med rabarberkompotten och saft och avsluta med resten av hallonkrämen. Garnera till sist med hallon, grovkrossade kex, myntablad och eventuellt ätbara blommor.

Se hela den italienska menyn här:

Välkomstdrink
Italiensk sommardrink
Crostini med räkor och ricottakräm

Förrätt
Lättstekt tonfisk med sommarsalsa

Huvudrätt
Ravioli och Kyckling med pancetta och salvia

(9)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar