Annons

Annons

Snabblagad gryta till middag!

Det enkla är ofta det godaste, som man brukar säga. Har den stressiga vardagen satt sina klor i dig så är den här grytan lösningen på, åtminstone middagslogistiken. Låt dig väl smaka!

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Ralph Månsson

Lövbiffsgryta med salladskål

GL

4 portioner
Tid: 25 minuter

600 g lövbiff
salt och nymald svartpeppar
rapsolja till stekning
4 dl kalvbuljong GL
125 g shiitakesvamp
2 paprikor
6 röda steklökar eller 1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g salladskål
½ dl japansk soja
20 g rucola

Annons

Tillbehör
nykokt jasminris

Gör så här
1. Skär lövbiffen i tunna strimlor. Krydda med salt och peppar och stek strimlorna på hög värme i rapsolja 2–3 minuter utan att röra runt i pannan. Lägg över köttet på en tallrik. Slå på buljongen och koka ur pannan, vispa också ur det eventuellt lite fastbrända. Häll över buljongen i ett kärl och ställ åt sidan så länge.
2. Ansa svampen, paprikorna och steklöken. Skär allt i mindre bitar. Använder du rödlök, hacka den.
3. Diska ur pannan du använde tidigare, hetta upp lite rapsolja i den och fräs svampen några minuter på
ganska hög värme. Tillsätt stek- eller rödlök och  paprikan och låt allt fräsa någon minut.
4. Skiva vitlök och salladskål och lägg ner i pannan. Häll på soja samt buljongen. Låt koka under omrörning några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda ner kött och rucola och servera direkt, gärna med nykokt jasminris till.

Andra goda grytor att laga i höst

Indisk blomkålsgryta

Dillkött – en riktig Tore Wretman-klassiker!

Böngryta med chorizo

 

 

 

 

(20)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar