Annons

Annons

Snabblagad gryta med blandade skaldjur

Med fryst skaldjursmix går den här rätten snabbt att fixa. Servera gärna med några citronklyftor.

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Seafood-gryta

G

2 portioner
tid: 15 minuter

300–400 g seafoodmix, fryst och tinad
½ purjolök à 100 g, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
3 cm röd chili, skivad
½ röd paprika, strimlad
200 g små broccolibuketter
½ msk olivolja
½ msk skaldjursfond
1 dl mellangrädde L
½ msk maizenaredning
2 tsk dijonsenap
salt och nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör
3 dl kokt fullkornsris

Gör så här
1. Fräs seafoodmix, purjolök, vitlök, chili, paprika och broccoli i olja ett par minuter.
2. Tillsätt fond, grädde, redning och senap och låt sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Fler goda rätter med skaldjur

Helglyxig skaldjurspasta

Räksoppa med pilgrims- och räkspett

Pimpa pastan med mango chutney-räkor

 

(27)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar