Annons

Annons

Snabb Nutellaglass – på 2 ingredienser!

Med den här desserten kan du ”bekvämimpa”. Den är oerhört lätt att göra och ändå ser den ut och smakar som en lyxdessert.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Snabb Nutellaparfait

G
6 portioner
Tid: 10 minuter + några timmar i frys

4 dl vispgrädde
250 g Nutella, rumsvarm

Garnering
25 g mörk choklad
½ dl rostade hackade hasselnötter

Prova också: Dessertbomb med Nutella

Annons

Gör så här
1. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Tillsätt Nutellan och vispa samman.
2. Häll smeten i små portionsformar eller i en större form. Täck över och ställ i frys 2 timmar eller längre.
3. Ta ut parfaiten en stund före servering om den stått länge i frysen så att den hinner temperera sig. Smält cho­kladen i mikro och ringla den över parfaiten. Strö över rostade hasselnötter. Du kan också bara hacka chokladen och strö den över tillsammans med hasselnötterna.

Blogg-tips! Följ TV-kocken och Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark här

Fler snabba desserter

Mauds goda mangoglass på bara 3 ingredienser

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mauds lyxiga mandelmousse med lingon på 5 ingredienser

Mauds passionerade spumante-sorbet

 

(355)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar