Annons

Annons

Snabba tacobiffar med guacamole

Om du vill kan du använda fläskfärs i stället för nötfärs.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Tacobiffar med sallad och guacamole

G L
2 portioner
Tid: 25 minuter

300 g nötfärs, 10 %
salt och nymald peppar
1½–2 msk tacokrydda
1½ msk smör L
valfri sallad
6 cocktailtomater
10 cm gurka
½ rödlök
guacamole
1 avokado, mosad
1 pressad vitlöksklyfta
saft av ½ lime
tillbehör
limeklyftor

Annons

Gör så här 
1. Blanda färs, salt, peppar och tacokrydda. Forma 4 biffar.
2. Hetta upp smöret och stek biffarna runt om på medelvärme cirka 8 minuter.
3. Guacamole: Blanda avokado, vitlök och limesaft. Smaka av med salt.
4. Riv salladsbladen i mindre bitar. Hal­vera tomaterna. Dela gurkan i stavar. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg upp salladen på tallrikar, lägg på biffarna och servera med guacamole och limeklyftor.

Unikt erbjudande till Matmagasinets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Matmagasinet! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Annat gott till tacokvällen:

Tacos med kyckling och avokadodressing

Guacamole

Hembakade vetetortillas

 

 

Läs också

(45)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar