Annons

Annons

Snabb vardagspasta med en twist

Använd julens glögg även i maten! Koka pastan al dente, den fortsätter tillagas i den varma såsen.

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Pasta med kyckling & svamp

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

100 g rökt sidfläsk
2 msk olivolja
500 g kycklingfilé
4 vitlöksklyftor
2 dl rödvinsglögg
1 dl vatten
2 msk kycklingfond G L
200 g kastanjechampinjoner
½ liten purjolök
2 msk maizenaredning
salt och nymald svartpeppar
1 paket pappardelle-pasta G

Annons

Gör så här
1. Skär sidfläsket i bitar och stek det i oljan i en gryta. Lägg ner kycklingen i mindre bitar och bryn dem runt om. Hacka vitlöken fint och tillsätt den tillsammans med glögg, vatten och fond. Låt puttra i cirka 10 minuter.
2. Dela champinjonerna och strimla purjolöken och blanda ner i grytan. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör ner maizena och låt koka upp så att såsen blir lite tjockare. Smaka av med salt och ­nymald svartpeppar. Servera tillsammans med pasta.

Fler snabba vardagsrätter:

Gnocchi med ädelostsås, pumpafrön och spenat

Gilla Matmagasinet på Facebook

Panerad fisk med ugnsbakade grönsaker och kaprissås

Laga en klassisk raggmunk med kalkonbacon

Maximillians supersnabba linssoppa

Laga krämig spaghetti med lax och savojkål

Köttfärsbiffar med tabouleh

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar