Annons

Annons

Snabb kycklingsallad med apelsin

Fräsch och snabbgjord sallad med färdiggrillad kyckling och färdiga bönor. Perfekt sommarlunch med ett gott bröd till. Vill du ta med salladen till stranden eller utflykten kan du blanda samman allt utom salladsbladen. Dem tar du med i en plastpåse och blandar ner på plats.

Kycklingsallad med apelsin

Snabb kycklingsallad med apelsin

GL

4 portioner
Tid: 15 minuter

1 grillad kyckling
1 burk kidneybönor eller svarta bönor, 400 g
3 apelsiner
150 g sallad, gärna blandade sorter

Citrondressing

2 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
1 liten pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja

Tillbehör
Bröd GL

Gör så här
1. Rensa kycklingköttet och skär det i bitar.

Annons

2. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
3. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i bitar.
4. Bryt salladsbladen i bitar och blanda med kyckling, bönor och apelsiner.
5. Dressing: Blanda allt utom olja och vispa ner oljan droppvis. Häll dressingen över salladen och blanda runt. Servera bröd till.

Recept: Maud Onnermark

Missa inte: Kycklingbollar och wallenbergare

Kryddstarka kycklingbollar

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar