Annons

Annons

Snabb citrusmarmelad

En riktigt lättgjord marmelad som alltid stelnar tack vare syltsockret. Om du vill kan du göra halv sats.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulf Svensson

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulf Svensson

Snabb citrusmarmelad

GL
ca 2¾ kg marmelad
Tid: 35 minuter

2 skalade apelsiner, 2 apelsiner
med skal och 1 citron
med skal (total vikt 1 kilo)
1 liter vatten
1 kilo syltsocker

Annons

Gör så här
1. Tvätta och borsta citrusfrukterna väl. Skär frukten i mindre bitar. Kör allt i matberedare till ett mos med små skalbitar.
2. Koka moset med vattnet ca 20 minuter under lock. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt koka ganska  kraftigt utan lock  ca 15 minuter.
3. Häll upp på burk  och sätt på lock.

 

(41)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar