Annons

Annons

Smördegsflarn med sparris

Den här lilla rätten passar utmärkt när man vill ha något enkelt men tjusigt som förrätt eller del av en sommarbuffe´. Vill man ha ett helt vegetariskt alternativ är det bara att utesluta räkorna.

Foto: Betina Hastoft

Smördegsflarn med sparris
G L

4 portioner
Tid: 25 minuter

4 smördegsplattor, halvtinade G L
1 ägg, söndervispat
80 g gruyèreost
80 g parmesan + till hyvling
400 g skalade räkor
cirka 450 g grön sparris
olivolja till pensling
dillvippor

Annons

Fänkålssallad
2 fänkål
1 äpple
50 g hasselnötter, hackade

Citrondressing
1 msk pressad citron
3 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degplattorna till 10×30 cm. Skåra runt varje platta cirka 1 cm från kanten. Skär inte igenom degen.
2. Pensla smördegen med ägget.
3. Finriv de båda ostsorterna och blanda dem. Fördela osten över smördegen
innanför den skårade kanten.
4. Fördela hälften av räkorna på plattorna. Skölj och torka sparrisen. Bryt eller skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Lägg 4–5 sparrisar på varje platta. Pensla sparris och räkor med olivolja. Peppra lätt. Grädda mitt i ugnen 15–18 minuter.
5. Fänkålssallad: Skölj fänkålen och skiva den mycket tunt. Skölj, halvera och kärna ur äpplet. Skiva det också mycket tunt.
Citrondressing: Blanda och häll den över fänkålssalladen. Strö över nötter. Servering: Strö över resten av räkorna och dill på de nygräddade flanen och hyvla över parmesanost.

Andra goda förrätter

Sparrissymfoni med örtmajonnäs

Så gör du tonfisktartar hemma

Laxsnittar

 

 

 

(11)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar