Annons

Annons

Slarvsylta med syltade gröna tomater

Prova den här suveränt goda, smakrika ”slarvsyltan” redan ikväll! Den är värd all sin koktid, vi lovar, och du kan servera den med vilka picklade grönsaker som helst.

2
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Slarvsylta på med syltade gröna tomater

G
4 portioner
Tid: 1 timme + 4–6 timmar kokning

500 g rimmad grisbog, urbenad
2 msk rapsolja
1 morot, skalad
1 gul lök
2 lagerblad
2 msk skånsk senap
3 msk smör, rumsvarmt
1 msk vitvinsvinäger
nymald vitpeppar

Annons

Syltade tomater
8 gröna små tomater
2 tsk bruna senapsfrön
2 lagerblad
några kvistar backtimjan
5 kryddpepparkorn
1 liten bit färsk pepparrot
1 dl strösocker
2 dl ättikssprit 12 %
3 dl vatten

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tillbehör
hackad persilja
1 baguette

Gör så här
1. Skär köttet, moroten och löken och rotfrukterna i bitar.  Bryn tillsammans med oljan i en gjutjärnsgryta. Lägg i örter och kryddor. Täck med vatten och koka försiktigt under lock 4–6 timmar.
2. Ta upp köttet och rotfrukterna. Vispa allt tillsammans med smör, senap, vinäger och eventuellt lite av vätskan. Smaka av med nymald vitpeppar.*
3. Syltade tomater: Dela tomaterna på hälften. Koka upp vatten, ättika och socker. Tillsätt pepparrot, senapsfrön, timjan, lagerblad och kryddpeppar. Slå lagen över tomaterna och låt dra 2 timmar.
4. Servera slarvsyltan med med hackad persilja och grillad baguette.

Se hela Daniel Müllers meny här

Bakad torsk med svampar från Hällestad, rotsälleri och fänkålsdill

Slarvsylta med syltade gröna tomater

Fläskkarré med sotade haricots verts, potatiskräm och brynt sky

Bär med limezabaione och yoghurtglass

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar