Annons

Annons

Senapssill

Sillen man inte vill vara utan på julbordet.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Senapssill

GL

6 portioner
Tid: 15 minuter + några timmar i kyl

1 ask 5-minuterssill i hela filéer, 420 g
½ dl söt grovkornig senap GL
2 msk ljust muscovadosocker
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
lite nymald vitpeppar
1 dl rapsolja
1 dl finhackad dill

Annons

Gör så här
1. Blanda samtliga ingredienser till såsen utom olja och dill i en skål.
2. Vispa i oljan droppvis så att såsen inte skär sig.
3. Låt filéerna rinna av. Skär dem sedan i bitar.
4. Rör ner den hackade dillen. Lägg ner sillbitarna. Ställ kallt minst några timmar.

Annat gott till julbordet

De godaste kötträtterna på Mauds snabba julbord

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mauds godaste grönkålssallad

Vintrig naanbrödspizza med getost och rödbetor

 

 

 

 

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar