Annons

Annons

Såpa – universalmedlet till så mycket mer än ditt golv!

Inget doftar så gott som nysåpade golv. Men såpa gör rent på betydligt fler ytor än så.

Foto: grumme.se

Foto: grumme.se

Inget doftar så gott som nysåpade golv. Men såpa gör rent på betydligt fler ytor än så. Den är också bättre för både din hälsa och miljön jämfört med många av de rengöringsmedel som säljs i butikerna.

4 saker att rengöra enkelt med såpa

1. Kastruller. Ibland blir värmen lite för hög eller glömskan för stor – och du står där med en kastrullbotten täckt av ett bränt pansar. Medan några ropar maskindiskmedel säger vi såpa! Koka upp vatten med såpa under lock och låt stå en stund. Därefter diskar du enkelt bort det fastbrända i botten.

Annons

2. Ugnen. Du behöver inte butikens superfantastiska, superdyra rengöringsmedel för att bli av med inbrända matrester i ugnen. Gnid bara in insidan med koncentrerad såpa, värm till 100 grader och låt ugnen svalna. Torka ur!

sapa-spishall

3. Spishällen. Fett och inbränd mat på spisen försvinner också med såpa. Gnid in med såpalösning, vänta en minut, torka av.

gangjarn

Gnisslande gångjärn är alltid irriterande. Smörj in dem med lite såpa så slipper du oljudet.

4. Gnisslande gångjärn. Här är ett bonustips där såpan kommer till en lite oväntad användning för dig med gnisslande dörrar. Smörj gångjärnen med såpa så slipper du oljudet.

Källa: stowrs facebook-sida. Ladda ner den genialiska receptsamlingsappen stowr här!

Fler smarta tips för köket:

Så håller du din diskbänk superblank – med enkla medel!

6 smarta sätt att använda citroner – till mer än bara mat och bak

3 smarta saker som du kan använda plastfolie till

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar