Annons

Annons

Sandras vinkokta karré med smak av rosmarin

Köttet sköter sig självt på spisen och blir riktigt mört och smakrikt. Det enda du behöver göra är att röra då och då!

vinkokt karré med smak av rosmarin

Sandras vinkokta karré med smak av rosmarin

GL

4–6 portioner
Tid: 30 minuter + 2 timmars koktid

1 kg benfri karré
5–8 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter, t ex spansk peppar
2 citroner
2 limer
olja till stekning
½ dl torkad rosmarin
1 msk mald spiskummin
1 msk mald ingefära
1 burk coca cola, 33 cl
5 dl mustigt rött vin
ca 1 liter kalvbuljong GL

Tillbehör
t ex crème fraiche, yoghurt eller guacamole L
tortillabröd GL
potatissallad

Gör så här
1. Skär karrén i mindre bitar. Skala och riv vitlöken. Skiva chilin, behåll kärnorna. Riv skalet från citrusfrukterna och pressa ur saften.
2. Bryn köttet i olja i en stor gryta tills det har fått fin färg.
3. Tillsätt resterande ingredienser i grytan. Obs! Börja med ¼ dl av rosmarinen och krydda eventuellt mer mot slutet då smakintensiteten på torkad rosmarin kan variera.
4. Låt alltsammans koka ihop utan lock på medelhög värme tills köttet faller isär, vätskan har reducerats och det börjar få en klibbig konsistens. Det tar ca 2 timmar. Rör om i grytan och vänd köttet med jämna mellanrum. Smaka av, men oftast behövs det inget salt eller peppar då det utvecklas väldigt mycket smak under koket.
5. Servera gärna köttet med tortillabröd och potatissalladen här intill. Men det är också gott att servera med strimlad sallad, tärnad gurka, paprikastrimlor, majskorn och tärnade tomater. Som sås kan du servera crème fraiche eller turkisk yoghurt eller guacamole till.

Tips!

Förbered karrén dagen före och värm köttet i små foliepaket i ugnen eller på grillen vid servering.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons

Missa inte: Grillad karré, kyckling, musslor och grönt i paket

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar