Annons

Annons

Sandras snabba Brantevikssill

Brantevikssill har sitt ursprung i just Brantevik, ett litet fiskeläge på Österlen i Skåne. Det här är en förenklad variant med 5-minuters sill. Använd gärna färska örter för bästa smak.

Sötsur tomatsill, på bordet ihop med Brantevikssill och örtig yoghurtsill med lime.

Sötsur tomatsill, på bordet ihop med Brantevikssill och örtig yoghurtsill med lime.

Sandras snabba Brantevikssill

GL

4 portioner
Tid: 30 minuter + tid i kylen

2 askar 5-minuterssill à 420 g
1½ msk hel vitpeppar
1½ msk hel kryddpeppar
5 lagerblad
1 gul lök
1 rödlök
1 dl hackad färsk dill och gräslök, 20–30 g
2 dl strösocker
½ tsk fint salt

Gör så här
1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.
2. Mortla pepparn och krossa lagerbladen. Skala och finhacka lök och rödlök.
3. Blanda ihop lök, peppar och lagerblad med örter, socker och salt.
4. Varva kryddblandningen med sillbitarna i en väl rengjord burk.
5. Låt sillen stå minst 1 dygn, men gärna längre, för att få till den fina smaken och för att lagen ska bildas.

Recept: Sandra Palmqvist

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Örtig yoghurtsill med lime

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar