Annons

Annons

Saffransbullar med kokos

Goda bullar med tydlig smak av saffran med en underbar fyllning med kokos.

Av: DanSukker

Av: DanSukker

Saffransbullar med kokos

L

40 bullar

50 g jäst för söta degar
100 g smör L
5 dl mjölk L
1 dl strösocker
1⁄2 dl vit sirap
1 pkt saffran, 0,5 g
2 krm salt
12–13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör L
11⁄2 dl kokosflingor
1 dl ljust muscovadoråsocker

Annons

Pensling
ägg, uppvispat

Garnering
Florsocker

Gör så här
1. Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till ca 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålen. Låt jäsa under duk i 20–30 min.
3. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 min på dragfri plats. Sätt ugnen på 250°.
4.Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker före servering.

Baka mer godsaker till Lucia:

Saffranskrans med apelsin

Gilla Matmagasinet på Facebook

Saffranskokostoppar

Glutenfri saffransrulltårta

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar