Annons

Annons

Rostad korv- och rotfruktssallad

Hög kötthalt i korven ger godare smak och bättre mättnadskänsla.

Av: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Foto: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Rostad korv- och rotfruktssallad

G

2 portioner
tid: 35 minuter

150 g rödbetor, klyftade
100 g palsternackor, halverade
100 g morot, i bitar
50 g rotselleri
150 g squash
1 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
rosmarin- eller timjankvistar
100 g kryddig korv, i bitar G
100 g get- eller fårost
1 msk balsamvinäger
flingsalt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt rot­saker och squash med olja i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Salta, peppra och lägg på örtkvistarna. Rosta alltsammans mitt i ugnen cirka 15 minuter.
2. Ta ut pannan, lägg på korvbitarna och rosta 10 minuter till.
3. Lägg på osten och baka ytterligare 5 minuter. Ta ut, skvätt över vinägern, strö över lite flingsalt och servera.

Fler goda rätter med korv och rotfrukter

Mustig korvbolognese

Gilla Matmagasinet på Facebook

Bästa tacopajen med korv och mangosalsa

Klassisk korvpytt med syrlig sallad

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar