Annons

Annons

Romescosås

En god sås baserad på grillade grönsaker och rostad mandel. Såsen håller sig cirka 2 veckor i kylskåp.

Foto: Carin Pålsson

Romescosås

GL

10 portioner
Tid: 30 minuter

1 röd paprika
2 stora tomater
1 färsk chili
2 stora klyftor vitlök
300 g skållad och skalad mandel
2 sardeller
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
salt och svartpeppar

Annons

Gör så här 
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela paprikan och kärna ur den. Halvera tomaterna och chilin. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet. Lägg grönsakerna med skinnet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite salt över alltsammans.
3. Efter 10 minuter lägger du in mandeln på plåten och rostar ytterligare 10 minuter.
4. Låt allt svalna. Skala paprikan, tomaterna, vitlöken och chilin.
5. Lägg de rostade ingredienserna i en mixer. Tillsätt sardeller, vitvins vinäger och oljorna. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.

Recept: Linda Letelier Hansson

Missa inte: Hemlagad italiensk korv

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar