Annons

Annons

Rödspätta med smörslungad ärtpotatis

Mycket god middag på några få ingredienser.

Rödspätta med smörslungad ärtpotatis

Foto: Betina Hastoft

Rödspätta med smörslungad ärtpotatis

GL

4 portioner
Tid: 40 minuter

8 rödspättefiléer
salt och nymald svartpeppar
smör till formen L
2 msk olivolja
2 dl vitt vin

Smörslungad ärtpotatis

500 g färskpotatis
1 kvist libbsticka eller persilja
25 g smör till stekning L
300 g gröna ärter, färska eller från frys

Garnering och tillbehör

1 citron
1 paket ärtskott

Gör så här

1. Smörslungad ärtpotatis: Skrubba potatisen väl och halvera eventuellt de största. Koka den mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med örtkvisten.
2. Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra fiskfiléerna och vik dem på mitten och lägg dem i en väl smord ugnsform. Droppa över oljan och vinet. Täck formen med aluminiumfolie och baka fisken i ugnen 6–8 minuter.
3. Smält smöret i en stekpanna. Vänd i potatisen och ärterna och stek 3–4 minuter under omrörning.
4. Servera fisk och potatis garnerat med ärtskott och citronskivor.

Recept: Marie Melchior

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Lär dig laga rödspätta i tomatsås

(9)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar