Annons

Annons

Risgrynsgröt som inte bränner fast

Alla har vi varit där: risgrynsgröten kokar över eller bränner i botten på kastrullen – eller i värsta fall båda. Här får du lära dig knepet för att undvika det för alltid framöver.

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Risgrynsgröt i ugnen

G L

6 portioner
tid: 1 timme 30 minuter

2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 1/2 msk smör L
3/4 tsk salt
8–10 dl mjölk L

Tillbehör
strösocker
mald kanel
mjölk L

Gör så här
1. Sätt ugnen på 100°.
2. Mät upp ris, vatten, smör och salt i en rymlig gryta som tål ugn. Koka upp och låt koka 10 minuter under lock.
3. Tillsätt mjölken, rör om och ge det ett uppkok.
4. Lägg på locket. ställ in grytan i ugnen och låt gröten stå och svälla 1 timme.
5. Rör om och servera med socker, kanel och mjölk.

Gröt över? Laga något av detta:

Risgrynspudding

Annons

Ris á la malta med körsbärssylt

Mauds ris à la malta med apelsin- och hjortronsallad

 

Läs också

(25)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar