Annons

Annons

Res med oss till Italien!

Följ med på en smakrik resa till Ligurien vid Medelhavet 
mittemellan Frankrike och Toscana. Njut av gastronomiska 
utflykter, läckra måltider och pittoreska byar i bedårande 
vackert landskap tillsammans med Matmagasinets 
chefredaktör Maud Onnermark.

CINQUETERRE_UNESCO

Det sköna Ligurien, det leende Ligurien, ja, kärt barn har många namn denna Evert Taubes älskade kuststräcka som slingrar sig vid foten av Alperna ligger vid Medelhavet mittemellan Frankrike och Toscana. Som den bästa av två världar!

Annons

Ligurien är ett praktfullt, varierande landskap som enligt legenden skapades efter en kärleksakt mellan hav och land. Här finns sköna gröna berg, vinstocksbeklädda terrasser och nästan överdrivet pittoreska byar i en palett av pastellfärger. Fem av dem världsberömda under samlingsnamnet Cinque Terre, de fem landen.
Med Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark gör vi olika gastronomiska utflykter och njuter av landskapet. Vi provar lardo di Colonnata, pesto, olivolja, fruktiga viner och Reccos berömda focaccia.

Boka nu!

Läs mer om resan och boka på Go slows travels hemsida här.

Program

Torsdag
Genua och matpalatset Eataly
Efter ankomst till Milano åker vi till Liguriens huvudstad Genua. Efter att ha installerat oss på vårt hotell så möts vi upp för ett första aptitligt besök. Vi beger oss till Pasticceria Romanengo, ett litet familjedrivet företag som sedan 1780 tillverkar och säljer diverse sötsaker.
På matpalatset Eataly botaniserar vi bland hyllorna innan vi äter middag baserad på traditionella rätter.

Focaccia

Fredag
Liten båttur och stor focaccia
Vi lämnar Genua och beger oss mot Santa Margherita Ligure där vi stiger ombord på en båt för en avkopplande tur i Tigulliobukten där vi bland annat ser det eleganta Portofino med sin exklusiva marina från havssidan.
Vår resa i smakernas tecken tar oss till Recco, mest känt för sin lokala version av den liguriska focaccian, Focaccia di Recco IGP. Denna tunna version med inbakad crescenza-ost lockar folk från hela kusten. På den populära restaurangen Manuela får vi se hur den tillagas innan vi låter oss väl smaka.
Dagen avslutas i den lilla charmiga kuststaden Lerici där vi tar in på hotell för resterande nätter.
Lerici ligger vid en vacker kuststräcka och var en populär semesterort redan under romartiden. Här finns en strandpromenad som förbinder Lerici med grannstaden San Terenzo. Gott om restauranger och glassbarer.

CINQUETERRE_UNESCO_0020

Lördag
Cinque Terre och 
pestodemonstration
Efter frukost åker vi till La Spezia
varifrån vi tar tåget till Vernazza, en av de fem byarna tillhörande Cinque Terre som tycks klänga sig fast utefter de klippiga bergsväggarna över Me
delhavet. Området är en nationalpark och skyddat av Unesco.
Den som vill kan vandra en bit på den vackra vandringsleden till Monterosso, den som inte vill vandra fortsätter med tåget.
I Monterosso tar signora Retta emot oss. Hon visar hur man lagar en traditionell pestosås som serveras till den typiska pastan, trofie, som vi avnjuter till lunch.
Vi återvänder till Lerici där kvällen är ledig.

1

Söndag
Marmor och lardo i Toscana
Vi gör en utflykt in i grannregionen Toscana och når Colonnata efter en dryg timme. Här produceras lardo di Colonnata, en äkta slow food-produkt. Lardo är egentligen bara fett, men så gott och smakrikt! Det är kryddat, saltat och lagrat på marmorfat för att bli mört och få en karakteristisk rund smak.
Efter besök hos en producent och provsmakning besöker vi de berömda marmorstenbrotten runt staden Carrara. De äldsta gruvorna är över tvåtusen år gamla.
Under återfärden gör vi ett besök hos en vinproducent, Cantine Lunae Bosoni, där vi bl a smakar traktens mest kända vin, det friska och fruktiga vermentino.
På kvällen äter vi en sista gemensam middag i Lerici.

Måndag
Hemresa
Transfer till Milanos flygplats.

Mer info

Datum:  25–29 maj 2017
Pris inkl flyg med SAS: 15 400 SEK 
för prenumeranter och 16 400 SEK för övriga. Tillägg för enkelrum 1 700 SEK.
Obs! Begränsat antal platser. 
Boka före 2 mars. Boka här!

Inkluderat i resan:
– Flyg t/r Stockholm–Milano
– Fyra övernattningar i dubbelrum 
inkl frukost på hotell.
– Buss för flygtransfer och utflykter.
– Utflykter och provsmakningar 
enligt program.
– Två middagar varav en inkl dryck.
– Två luncher inkl dryck.
Chefredaktör Maud Onnermark 
och Lena Pålsson från Go slow travel 
är med på resan.

Boka nu!

Läs mer om resan och boka på Go slows travels hemsida här.

Vi reserverar oss för att det kan bli förändringar i programmet.

 

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar