Annons

Annons

Tomatbaserad kycklingsoppa med sting

Cocciolette är liten snäckpasta, du kan ta annan liten pasta t ex fjärilspasta.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Kryddig tomat- och och kycklingsoppa med pasta

L

4 portioner
Tid: 25 minuter

300 g kycklingbröstfilé
1 gul lök
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
1 tsk mald kanel
1 tsk mald spiskummin
¼ tsk chilipulver
¾ dl tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
1 liter hönsbuljong L
1 dl cocciolette eller annan liten soppasta
1 tsk strösocker
salt och nymald svartpeppar

Annons

Garnering och tillbehör
2 naanbröd L
1 näve bredbladig persilja, hackad

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Strimla kycklingfilén. Skala alla sorters lök och grovhacka dem.
2. Bryn kycklingstrimlorna runt om i oljan i en gryta. Tillsätt all lök, kanel, spiskummin och chili och fräs ytterligare 2 minuter.
3. Blanda i tomatpuré, –kross, buljong och pasta, koka upp och koka på medelvärme 10–15 minuter eller tills pastan är klar. Smaka av med socker, salt och peppar.
4. Värm naanbröden något och skär dem i bitar. Strö persiljan över soppan. Servera genast med bröden till.

Andra goda soppor

Ajo Blanco

Blomkålssoppa

Minestrone med potatis, squash och bacon

Gulaschsoppa med gremolata

 

 

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar