Annons

Annons

Julig låda

Strömmingslåda är lätt att göra själv och den här är extra enkel att göra och har fin smak av ansjovis.

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Strömmingslåda med ansjovis

GL

6 portioner
Tid: 15 minuter + 25 minuter i ugn

1 gul lök
1 msk smör L
500 g strömmingsfilé
1 burk ansjovisfilé, 125 g
2 dl vispgrädde L
1 dl finhackad dill
nymald vitpeppar

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Fördela löken i botten på en ugnsform.
3. Klipp bort fenan på strömmingsfiléerna och lägg ut dem med skinnsidan upp. Lägg på en ansjovisfilé och rulla
ihop strömmingen med köttsidan ut. Halvera stora ansjovisfiléer på längden om antalet inte räcker till strömmingen. Obs! Spara ansjovisspadet. Lägg strömmingen tätt i ugnsformen.
4. Blanda grädden med ansjovisspadet, dill och lite nymald vitpeppar. Häll alltsammans över strömmingen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen tills strömmingen känns färdig, cirka 25 minuter. Servera den gärna ljummen men den kan också ätas kall på sillbordet.

Sött och gott

Så gör du julens finaste gottebord!

Gilla Matmagasinet på Facebook

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting

Snabbfixade chokladskedar

 

(14)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar