Annons

Annons

Rejäl laxpasta

Behöver du lite extra energi så är den här pastan perfekt. Perfekt vardagsmat!

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Spaghetti med lax- och savojkålssås

GL

4 portioner
Tid: 30 minuter

400 g spaghetti, gärna fullkorn G
200 g rökt lax i skivor

Savojkålssås
300 g färsk savojkål
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör till stekning L
2 msk äppelcidervinäger
2 dl vispgrädde L
salt och nymald svartpeppar
saft från 1 citron

Annons

Garnering
hackad gräslök

Gör så här
1. Skölj savojkålen och skär bort den grövsta delen. Grovhacka kålen med en vass kniv. Skala röd- och vitlöken och hacka båda fint.
2. Hetta upp smöret i en panna med höga kanter och fräs båda sorters lök mjuk på medelvärme, 3–4 minuter. Tillsätt äppelcidervinägern och låt den koka in.
3. Lägg savojkålen i pannan och fräs alltsammans några minuter till tills savojkålen slaknar. Tillsätt grädden och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet.
5. Skär laxen i tunna strimlor och vänd ner den i savojkålssåsen. Vänd också ner spaghettin och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med lite pressad citronsaft.
6. Lägg upp pastan i djupa, gärna förvärmda, tallrikar och garnera med hackad gräslök. Servera genast.

Andra goda pastarätter

Fullkornspasta med grönkål, chili och pancetta

Gilla Matmagasinet på Facebook

Italienskt, enkelt, underbart!

Öppen grönsakslasagne

 

 

 

(12)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar