Annons

Annons

Säsongsfest på kastanjer och brysselkål

Färdiglagade kastanjer hittar du i saluhallar och i välsorterade livsmedelsbutiker. Receptet  fungerar också bra utan kastanjer, även om det inte blir lika lyxigt.

Recept: Emmanuella Sjögren
Foto: Carin Pålsson

Brysselkål med kastanjer och bacon

L

10–12 portioner
Tid: 25 minuter

2 paket bacon à 125 g
400 g kastanjer, rostade
50 g smör L
2 vitlöksklyftor, pressade
2 schalottenlökar, finhackade
1 liten kruka färsk timjan, finhackad
1 kg brysselkål, färsk

Annons

Gör så här
1. Skär baconet i bitar och stek krispigt på ganska hög värme. Låt det rinna av på en tallrik med hushållspapper.
2. Stek kastanjerna i lite av smöret på medelhög värme. Lägg dem i en skål och ställ åt sidan.
3. Värm upp resten av smöret i samma panna och fräs vitlöken och schalottenlöken på låg värme 2–3 minuter.
4. Tillsätt timjan och stek ytterligare 1–2 minuter. Tillsätt brysselkål och stek utan lock ungefär 5–6 minuter tills brysselkålen börjar mjukna men fortfarande har lite tuggmotstånd.
5. Tillsätt de stekta kastanjerna och låt allt bli genomvarmt. Garnera med baconet och mer timjan strax före servering.

3 goda färsrätter

Nötfärsbiff med ädelost och plommon

Långkokad köttfärssås

Lammfärsspett med fyra örter

 

 

 

 

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar