Annons

Annons

Matig och härlig höstsallad på menyn!

Rödbetor, päron och saltgurkor blir en spännande smakkombo ihop med valnötter och riven pepparrot.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Anette Nilsson

Rödbets- och päronsallad

GL

4 portioner
Tid: 35 minuter

5 rödbetor
2 mogna päron
2 hela saltgurkor
ca 7 cm purjolök
1 dl valnötter
ca 20 g rucolasallad
ca 20 g mâchesallad
1 dl riven pepparrot
ev lite färska lökgroddar
salt och peppar
2 msk flytande honung
2–3 msk olivolja

Annons

Dressing
2 dl gräddfil L
2 msk majonnäs L

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten med skalet på, cirka 20 minuter. Låt dem svalna något, skrapa av skalet och skär dem i mindre bitar.
2. Skölj av päronen och skär i klyftor med skalet kvar. Skiva saltgurkor och purjolök tunt. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme.
3. Lägg upp rödbetor, päron, saltgurka, purjolök, sallad, valnötter, pepparrot och gärna lite groddar på ett serveringsfat. Krydda med salt och peppar.
4. Dressing: Blanda ihop ingredienserna.
5. Ringla lite honung och olivolja över salladen och servera med dressingen.

Andra goda sallader

Sallad med jordgubbar och parmaskinka

Vintersallad med fetaost

En färgglad pastasallad med salami och pistou

 

 

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar