Annons

Annons

Pestoglaserad skinka

Med små enkla medel får du till en riktigt god smak på skinkan.

Recept och foto: Inge Skovdal

Pestoglaserad skinka

GL

6 portioner
Tid: 30 minuter

1 färdigkokt skinka, ca 1,2 kg
1 dl persiljepesto, se recept
2 msk ströbröd GL

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg skinkan i en ugnsform och bred den med persiljepeston. Strö över ströbrödet.
3. Baka skinkan mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills den är ljummen.

Annons

 

Persiljepesto

GL

Servera den pesto som inte används på skinkan vid sidan om.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Ca 2 dl
Tid: 5 minuter

75 g persilja, krus- eller bredbladig
1 dl olivolja
½ dl pinjenötter
½ dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt

Gör så här
Grovhacka persiljan och kör i matberedare eller blender med övriga ingredienser. Smaka ev av med mer salt.

 

Pepparstekta äpplen

GL

Gott och lite kryddigt tillbehör till skinkan.

6 portioner
Tid: 10 minuter

4 röda äpplen
smör L
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnhusen.
2. Hetta upp smöret i en panna och stek äppelklyftorna hastigt. Ta några tag med pepparkvarnen över och servera genast till skinkan.

Andra juliga recept

Julens köttbullar

Griljerad julskinka

Ris á la malta med körsbärssylt

 

 

(5)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar