Annons

Annons

Rulader

En mustig och hösthärlig klassisk husmansrätt. Mycket gott att servera med ett örtigt potatismos eller pressad potatis.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Ralph Månsson

Oxrulader i rödvinssås

GL

4 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter

8 tunna skivor oxinnanlår eller lövbiff
smör till stekning L

Annons

Fyllning
4 salladslökar
4 saltgurkor
2 msk dijonsenap
8 skivor bacon
salt och peppar

Sås
2 dl rött vin
3 dl kalvbuljong GL
2 msk gula senapsfrön
ca 4 färska lökar eller 8 steklökar
2 morötter
ev 1–2 tsk balsamvinäger
ev 1 tsk majsstärkelse

Garnering och tillbehör
hackad persilja
potatismos L

Dessutom behövs
tandpetare

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Skär salladslöken i strimlor och skiva saltgurkan tunt.
2. Lägg ut köttet på en skärbräda och bred senap över. Fördela sedan bacon, salladslök och saltgurka ovanpå. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar och stek gyllenbruna i en klick smör i en ugnssäker panna med lock.
3. Häll på rödvinet och buljongen
i pannan. Strö senapsfröna över och låt koka upp. Lägg på locket, ställ in
i ugnen och stek 45–50 minuter.
4. Skala löken och morötterna, skär i rejäla bitar och lägg i dem i pannan. Lägg på locket igen och ugnsstek ytterligare 20 minuter.
5. Ta ut pannan och smaka eventuellt av såsen med en gnutta balsamvinäger.
6. Strö över lite hackad persilja  och servera ruladerna med ett gott potatismos.

Annan god husman

Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

Dillkött – en riktig Tore Wretman-klassiker!

Wallenbergare på kyckling

 

 

Läs också

(212)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar